Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vyhodnocení výsledků veterinárních kontrol v oblasti hygieny potravin
MARKOVÁ, Aneta
Nad zdravotní nezávadností je vykonáván veterinární hygienický dozor ve všech fázích výrobního procesu, od získávání surovin až po prodej živočišných produktů. Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit výsledky kontrol prováděných Státní veterinární správou České republiky (SVS ČR) v rámci monitoringu cizorodých látek a výsledky hygienických kontrol potravinářských provozoven se zaměřením na mlékárenský sektor. Pravidelné provádění kontrol bylo pravděpodobně příčinou zjištěného stále se snižujícího výskytu pozitivních nálezů u vzorků vyšetřovaných na cizorodé látky. Při vyhodnocení veterinárně-hygienických kontrol prováděných SVS ČR bylo zjištěno, že mlékárenský sektor vykazuje v porovnání s jinými subjekty zabývajícími se živočišnými komoditami příznivější výsledky.
Zpráva o činnosti Státní zemědělské a potravinářské inspekce za rok 2005
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Výroční zpráva obsahuje úvodní slovo ústředního ředitele SZPI, kapitoly o kontrolní, laboratorní a certifikační činnosti SZPI, činnosti SZPI v oblasti legislativy, spolupráce s ostatními úřady a institucemi ČR, systému managementu kvality, kapitoly o mezinárodních vztazích, vztazích s veřejností, kapitoly o lidských zdrojích, zprávu o hospodaření, shrnutí.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Analýza podmínek pro ekologické a konvenční hospodaření
HOMOLKOVÁ, Monika
V České republice stále dochází ke zvyšování počtu ekologicky zaměřených zemědělských farem zejména v méně příznivých oblastech. Cílem bakalářské práce bylo zjistit a vyhodnotit podmínky pro rozdílné způsoby hospodaření - konvenční a ekologický - na konkrétním příkladu dvou farem v jižních Čechách. Farmy jsou od sebe vzdáleny přibližně 1,5km. Z příslušných zdrojů byly zjištěny a porovnány základní podmínky pro zajištění hospodaření sledovaných farem. V obou farmách byly sledovány shodné ukazatele (legislativa, kontrolní systém, podmínky pro poskytování dotací, ošetřování půdy, plemenitba a péče u hospodářských zvířat a vyprodukované výrobky - (bio)potraviny). Údaje byly sledovány za období dvou let 2009 a 2010.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.